การผ่าตัดหนังตาด้านบน เทคนิคดีๆ แก้ปัญหาตาตกของวัยกลางคน

1

 

คุณเคยได้ยินเกี่ยวกับ ‘การผ่าตัดหนังตาด้านบน (Upper Blepharoplasty) กันบ้างมั้ยคะ? วอนจินจะมาอธิบายให้คุณคร่าวๆ ว่า เมื่อเรามีอายุมากขึ้น ตาของเราจะตกลง การผ่าตัดหนังตาด้านบนจึงเป็นการศัลยกรรมหนึ่งที่จะช่วยแก้ไขปัญหาเปลือกตาตกได้

ถ้าเปลือกตาของคุณตก มันจะทำให้คุณดูแก่กว่าวัยและหน้าตาดูเหนื่อยล้า และจะมีปัญหาขนตาแทงเปลือกตาด้วย นอกจากนี้ เปลือกตาที่ตกลงมามันก็อาจจะกินพื้นที่ปิดบางส่วนของตาและเป็นปัญหาสำหรับการมองเห็น คุณจะต้องออกแรงลืมตาโดยใช้กล้ามเนื้อที่หน้าผาก หากทำบ่อยๆ จนเป็นนิสัย ก็จะเกิดรอยย่นที่หน้าผากด้วย

For middle age-Upper Blepharoplasty : Have you ever heard about ‘Upper Blepharoplasty’? As we get old, our eyes can become droopy. Upper Blepharoplasty is one of the surgeries to improve on your droopy eyelids. If you have droopy eyelids, it will make you appear older and tired. There is also a functional problem of eyelashes poking the eyes. Moreover, if your droopy eyelid are cover the part of your eyes or obstruct your field of vision, you will tried to open your eyes more by using your forehead muscles.
These habits are cause of forehead wrinkles.

 

2

 

หลังจากที่ได้ผ่าตัดหนังตาด้านบน เปลือกตาและกล้ามเนื้อยกตาจะถูกปรับแก้ไข ดังนั้นคุณจะสามารถลืมตาได้สบายขึ้นโดยไม่ต้องออกแรงและจะเป็นการป้องกันการเกิดริ้วรอยอีกด้วย

After Upper Blepharoplasty, eyelids and eye elevator muscles are corrected, so you can open your eyes comfortably without giving your strength to open your eyes, preventing facial wrinkles and replacing with an imposing.

 

แล้วการผ่าตัดหนังตาด้านบนจะเป็นอย่างไรบ้าง?
ศัลยแพทย์จะผ่ากรีดที่บริเวณรอยพับตาธรรมชาติตรงเปลือกตาด้านบน และจะผ่าเอาไขมันและหนังส่วนเกินออก

[I’m curious about the operation of the Upper Blepharoplasty!]
The incision is made at the natural eye fold area of the upper eyelids and removed excess fat and skin.

 

3

 

แล้วทำไมผ่าตัดหนังตาด้านบนของวอนจินถึงดีกว่าที่อื่น

จุดที่สำคัญก็คือการแก้ที่ปัญหาของกล้ามเนื้อตาโดยตรง เปลือกตาตกไม่ได้เกิดจากอายุที่มากขึ้นเท่านั้น แต่ยังเกิดจากกล้ามเนื้อตาที่อ่อนแรงด้วย ดังนั้นหากการผ่าตัดผ่าเอาแค่ผิวหนังที่หย่อนคล้อยออกไป มันก็มีโอกาสที่ริ้วรอยจะปรากฎขึ้นมาใหม่ได้หลังจากที่ผ่าตัดไปไม่นาน ที่วอนจินเราจะทำให้กล้ามเนื้อตาของคุณยกกระชับขึ้นเพื่อให้ดวงตาดูสดใสและสามารถลืมตาได้อย่างสะดวก วอนจินไม่ได้เน้นที่ความสวยงามของดวงตาเท่านั้น แต่ยังเน้นที่การแก้ไขต้นตอของปัญหา คุณก็จะได้ทั้งดวงตาที่สวยขึ้นและแก้ปัญหาลืมตาลำบากอีกด้วย

[Is there any advantage or skills of upper eyelid surgery only at WONJIN?]
The important point here is to fix the loosen eye elevator muscles together. Our droopy eyelids are not only caused by aging but also by weakening of the elevator muscles when you open your eyes.  Therefore, if you just cut off the sagging skin, only the wrinkles are disappear temporary and it will goes back again after short period. At Wonjin, we tighten the weaken elevator muscles to gives more brighten and clear eyes and gives comfortable when you open your eyes. Wonjin is not only focusing aesthetic beauty, also concern about root cause to be solved.

 

5 4

 

รายละเอียดการศัลยกรรม

การวางยาสลบ: การวางยาสลบแบบหลับลึก
ระยะเวลาการศัลยกรรม: ประมาณ 1 ชั่วโมง

ระยะเวลาที่พักฟื้นที่โรงพยาบาล: ไม่จำเป็นต้องพักฟื้นที่โรงพยาบาล

การตัดไหม: ตัดไหม 5-7 วันหลังผ่าตัด
ระยะเวลาการฟื้นตัว: สามารถทำกิจวัตรประจำวันได้ตามปกติหลังตัดไหม
อาการบวม: อาการบวมที่เห็นได้ชัดจะยุบลงภายใน 2-4 อาทิตย์ ส่วนอาการบวมเพียงเล็กน้อยจะลดลงภายใน 1-3 เดือนขึ้นอยู่กับสภาพร่างกายของคนไข้

[Surgery information]

Anesthesia: Local (Deep sleep) Anesthesia
Surgery hour: about 1 hour
Hospitalization: N/A
Stitches removal: 5-7 days afer
Recovery time: Return to everyday activity after stitches removed.
Swelling: Major swellings will goes down within 2-4weeks.
Minor swellings will goes down within 1-3months depends on your condition.