อาหารที่ไม่ควรรับประทานในช่วงเย็น

Shortlink : https://www.wonjinthailand.com/?p=5565

 

การนอนหลับอย่างเพียงพอในเวลากลางคืน ถือเป็นสิ่งสำคัญสำหรับสุขภาพของเรา และช่วยให้เราเริ่มต้นเช้าวันใหม่ที่ดีได้ แถมยังช่วยทำให้ภูมิคุ้มกันของเราแข็งแรงด้วย ถึงเวลาแล้วล่ะที่เราควรจะดูแลสุขภาพในวันนี้เพื่อเพิ่มพลังงานเต็มเปี่ยมให้กับวันพรุ่งนี้ !

Bad foods to eat at dinner : A good night sleep is important for our health and well-being. It is time to heal from today’s fatigue and restores energy for tomorrow. It also helps you raise your immunity.

 

Beautiful young woman suffering from headache while lying in bed at night

ถ้าคุณรู้สึกว่านอนหลับไม่เต็มที่ คุณจะรู้สึกเหนื่อยล้าและเกิดความเครียดมากขึ้น เนื่องจากความไม่สมดุลของฮอร์โมน และคุณรู้มั้ยว่า อาหารเย็นที่รับประทานนั้นมีความสัมพันธ์กับการนอนหลับด้วย มีอาหารดีๆ หลายอย่างที่ช่วยให้คุณนอนหลับดีขึ้น แต่ในวันนี้เราจะมาดูเมนูอาหารเย็นที่ส่งผลร้ายขัดจังหวะการนอนของคุณ แบบนี้ต้องหลีกเลี่ยงนะ

If you do not take a good sleep,you will feel more tiredness and highly strung caused by hormone imbalances. Do you know that sleep is related to the dinner menu? There are several good foods to help you better sleep. However, today, we will look worst dinner menu which is interrupted your good night sleep.

 

 

1

  • เนื้อ

เนื้อนั้นอุดมด้วยโปรตีน แม้จะเลือกทานในส่วนที่เป็นเนื้อไม่ติดมันแต่มันก็ยังมีสัดส่วนไขมันที่สูง ซึ่งมันจะย่อยนานกว่าอาหารแบบอื่นๆ หากคุณรับประทานสเต็กเนื้อเป็น กระเพาะก็จะย่อยไม่ได้เต็มที่ และมันจะไปขัดจังหวะการนอนของคุณ

Beef

Beef is one of the riches sources of dietay protein. Even choosing lean cuts,still contains high proportion of fats which makes digest more longer than others. If you have a beef steak for dinner, your body is busy with digesting and it may interrupt your sleep.

 

Plate with different spices on wooden background

  • อาหารรสเผ็ด

อาหารรสเผ็ดจะช่วยเพิ่มความเร็วในการเผาผลาญอาหาร และเป้นสิ่งที่ดีของคนที่กำลังลดน้ำหนักอยู่ แต่อย่างไรก็ตาม อาหารรสเผ็ดๆ ก็จะทำให้อุณหภูมิร่างกายของคุณสูงขึ้นและทำให้เกิดอาการจุกเสียดท้อง และก้จะทำให้คุณนอนหลับไม่สนิท ดังนั้น คุณควรรับประทานอาหารรสเผ็ดในช่วงกลางวันจะดีกว่า

Spicy food

Spicy food helps to speed up your metabolism and it is kown as good for dieting. However,spicy foods makes your body temperature higher and have heartburning. It may interrupt your sleep, so it is better to have a spicy food during the day-time.

 

3

  • เนื้อกับเนยแข็ง

เมื่อคุณจัดงานปาร์ตี้ คุณสามารถทานเนื้อทั้งถาดกับเนยแข็งได้แบบง่ายๆ แต่คุณจะต้องพบกับฝันร้ายในตอนดึกแน่ๆ เพราะอาหารเหล่านี้มีกรดอะมิโนที่เรียกว่า Tyramines ซึ่งมันอาจจะทำให้คุณตาค้างในตอนกลางคืนได้

Processed meat and cheese

When you have a party, you can easy to find party tray meats and cheese. However, you will met nightmares when you eat them at late night. These foods contain amino acids which called tyramines. We would recommended to avoided processes meat and cheese for dinner due to ‘Nor epinephrine’ will makes you keep awake.

 

4

  • ดาร์คช็อคโกแลต

แม้ว่าดาร์คช็อคโกแลตจะมีประโยชน์และยังมีส่วนช่วยในเรื่องของสารต้านอนุมูลอิสระ แต่ก็มีระดับคาเฟอีนที่ค่อนข้างสูง ซึ่งสามารถทำให้คุณตื่นขึ้นมาได้ในตอนกลางคืน นอกจากนี้ ดาร์คช็อคโกแลตบางชนิดมีระดับคาเฟอีนเหมือนกาแฟ 1/4 แก้ว ถ้าอยากจะนอนหลับฝันดีก็ต้องหลีกเลี่ยงดาร์คช็อคโกแลตกันหน่อย

dark chocolate

Dark chocolate, though the healthiest form of chocolate from an antioxidant perspective, can contain relatively high levels of caffeine that can keep you up at night. Some dark chocolate contains same caffeine level as 1/4 cup of coffee. If you want to get a good night’s sleep, dark chocolate at night should be avoided.

 

Frying pan with chicken cacciatore on table, closeup

  • ซอสมะเขือเทศ

มะเขือเทศมีรสชาติเข้มข้น มีแคลอรีต่ำ และยังมีใยอาหารและวิตามินที่เพียงพอ นอกจากนี้ยงมีสารต้านอนุมูลอิสระซึ่งหนึ่งในสารต้านอนุมูลอิสระเหล่านี้คือไลโคปีน ซึ่งมีส่วนช่วยในการลดความเสี่ยงของมะเร็งต่อมลูกหมากและมีผลดีในการช่วยลดคอเลสเตอรอล แต่ปัญหาก็คือมะเขือเทศนั้นมีความเป็นกรดสูง ซึ่งอาจจะทำให้เกิดอาการอาหารไม่ย่อยและจุกเสียดท้องได้ เพื่อป้องกันไม่ให้เกิดอาการแบบนี้ตอนกลางคืน ควรงดมะเขือเทศไปก่อนดีกว่า

Tomato sauce

Tomatoes are full of flavor, low in calories, have a fair amount of fiber and are chock full of vitamins and antioxidants.
One of those antioxidants, lycopene, has been linked to lowering the risk of prostate cancer and having a beneficial effect on LDL cholesterol. The problem is tomatoes contains high acidity which can cause indigestion and hearburn. To prevent it, we do not recommend to have full of tomato sauce at night.

 

 

Cooking Additives. Parsley, garlic, pepper pots, mustard seeds.

  • บล็อคโคลี่และกะหล่ำปลี

อย่างที่รู้กันว่าบล็อคโคลี่และกะหล่ำปลีเป็นอาหารที่ดีที่ช่วยป้องกันโรคมะเร็งและขับสารพิษออกจากร่างกายด้วย อย่างไรก็ตาม มีกรดอะมิโนตัวหนึ่งที่มื่อว่า Cream Tofane ที่มีเส้นใยสูงย่อยช้า ถ้าคุณรับประทานอาหารเหล่านี้มากเกินไป คุณก็จะรู้สึกไม่สบายตัวเพราะร่างกายของคุณจะยุ่งอยู่กับการย่อยอาหารนั่นเอง

Mustard and plants

As you know, broccoli or cauliflower is great food to prevent cancers and body detox.
However, one of those amino acids, Cream Tofane, has high in insoluble dietary fibre gets digested slowly.
If you eat too much greens close to bedtime, you will be hard to sleep because your body is busy with digesting.